Başkan Ferhat Yılmaz, “Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor”

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte gıda ve fiyat etiketi denetimi yapıldığını söyledi.

Başkan Ferhat Yılmaz,  ilçe mücavir sınırları içerisinde bulunan market, kantin, gibi iş yerlerinde fiyat etiketi, yağ stokçuluğu ve tarihi geçmiş ürünlerin denetimlerinin yapıldığını belirtti.

Ekiplerin, ürünlerin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:

“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri ilçe merkezinde bulanan kantinlerde, marketlerde rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştılar. Ekipler ayrıca, yağ stokçuluğu yapılıp yapılmadığını kontrol etmişlerdir. Yüksek oranlarda fiyat artışı yapıldığı tespit edilen ürünlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi alan ekipler, haksız kazanç elde etmek üzere girişimde bulunan yerlere cezai işlem uygulanacağı ve denetimlerin sürekli olarak devam edeceği bilgisini verdiler.” dedi.