Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz, “İki adet su kuyumuz yakında faaliyete geçecek”

Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz, derin kuyu su arama çalışmalarının sonuç verdiğini söyledi.

Belediye ekiplerince su arama çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz, iki adet içme su kuyusunun yakında ilçe halkının kullanacağını belirtti.

Oktay Yılmaz, konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu:

“Yerköy Belediyesi ekiplerimizce çalışmaları devam eden üç adet derin kuyu suyu arama sondaj çalışmalarımız kapsamın da açmış olduğumuz iki su kuyusu, yüksek basınçlı olup saniyede 40 litre tatlı su akmaktadır. İki su kuyumuzdan çıkan sular 2-3 gün içinde su şebeke hattına bağlanacaktır. Yine aynı mevkiinde devam ettiğimiz üçüncü su kuyumuzda çalışmalar aralıksız devam etmektedir. İnşallah üçüncü su kuyumuzda en kısa zamanda ilçe halkımızın kullanımına kazandırılacaktır.” dedi.

İki adet su kuyusundan çıkan suların tatlı su olduğunu ifaden eden Oktay Yılmaz, laboratuvar analiz sonuçlarının önümüzdeki günlerde alınmasıyla birlikte bağlantıları yapılarak ilçemiz su şebeke sistemimize dahil edileceğinin altını çizdi.