Başkan Yılmaz, “15 Temmuz gecesi tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledik”

Yerköy ilçesinde, ’15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı’ kapsamında 15 Temmuz Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle düzenlendi.

Sabah saatlerinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan polis memuru Serkan Göker’in ailesi ziyareti ile başlayan ve gün içinde çeşitli etkinlikler devam eden program, 15 Temmuz Meydanı’nda devam etti.

15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleşen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, sonrasında ise İstiklal Marşı okundu. Şehitler için Kur’anı Kerim okunan programda dualar edildi.

Programda konuşma yapan Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz,  15 Temmuz gecesinin sadece bir kalkışma değil, bir işgal gecesi olabileceğini söyledi.

Başkan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya tarihinde, devletleri ayakta tutan ve o devletleri güçlü kılan en büyük etken, şüphesiz ki!   Devletleri kuran ve devletlerin köklerini oluşturan milletlerin, göstermiş oldukları milli duruş ve ortaya koydukları iradelerinin varlığı ile mümkün olmuştur. Her dönem de milli duruşu ve ortaya koymuş olduğu iradesiyle dünya tarihine yön veren aziz Türk milleti, devletinin ihtiyaç duyulduğu her an büyük bir milli şuurla göğsünü düşmana siper ederek esarete ve zulme başkaldırmıştır.

Aziz Hemşerilerim; Tarihimizin her dönemin de bizlerden biri gibi görünen ve içimize sızan hainlerin ve devşirmelerin isyan ve kalkışmalarına şahit olduk. Yüce İslam dinini  kirli emellerine alet eden fetö terör örgütünün 15 Temmuz gecesi ortaya koymuş olduğu hain kalkışması bu ihanetlerin bir yenisi olmuştur. Aziz Türk milleti, devletimizin sinir uçlarına kadar sızan ve  emperyalist güçlerin uşaklığını yapan vatan haini fetö terör örgütünün, 15 Temmuz gecesi, Şerefli Türk ordusunun içerisine sızarak büyük Türk milleti üzerine kurduğu kirli tezgahı görmüş ve büyük bir feraset ile devletinin yanında olarak, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü  için âdete parçalanamaz bir zırh haline bürünerek hainlerin karşında yıkılmaz bir kale olmuştur. Devletin ebed müddet varlığı için kendisini feda eden necip Türk milleti kendisine çevrilen tankların, uçakların ve silahların üzerine yürümüş ve bu uğurda serden geçen  251 yiğidini Şehit vermiştir. 251 vatan evladını Şehit eden, binlercesini yaralayan ve necip Türk milletinin varlığına tasallut eden fetö terör örgütü, Gazi Meclisimiz ve Genel Kurmay karargâhımız başta olmak üzere birçok devlet kurumuna haince saldırmıştır. Şüphesiz ki o gece; Türk milletine, yedi göbekten düşman olan emperyalistlerin, 106 yıl önce Çanakkale’ de delinmez dedikleri zırhlılarını delen ve destansı bir varoluş mücadelesi veren aziz Türk milletinin varlığını sürdürdüğünü, fıtratın değiştiğini düşünenlerin ise bozguna uğradığı bir gece olmuştur. 15 Temmuz gecesi batıl ile hakkın, hilal ile haccın, varoluş ile yok oluşun mücadelesi olmuştur. Hamd olsun ki; her şeye muktedir olan Yüce Allah, bizleri Hilalin gölgesinden mahrum bırakmamış, Kutlu Hilali küffarın haçına ezdirmemiş ve büyük Türk milletini muzaffer kılmıştır.

Kıymetli Hemşehrilerim; 15 Temmuz gecesinden almamız gereken en önemli derslerden bir tanesinin de, kurumsal yapımızın siyasi mensubiyetler, sendikalar, vakıf ve dernekler üzerinden değil, liyakat esaslarıyla tanzim edilmesinin gerektiği gerçeğini bizlere göstermiştir. Birliğine, beraberliğine ve demokrasisine sahip çıkarak, emperyalist güçlere ve onların maşalığını yapan terör örgütlerine boyun eğmeyeceğini cümle cihana gösteren aziz Türk milleti İstiklaline, istikbaline ve mukaddesatlarına uzanan hain elleri kökünden kesmiştir. Bizleri bir ve diri kılan yüce Allah’ a hamd ediyor; 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde aziz Şehitlerimizi Rahmet, minnet, özlem ve dualarla yâd ediyor, Şehit ailelerimize sabırlar, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüz kutlu, necip milletinin varlığı daim olsun.”dedi.