Başkan Yılmaz, Strazburg’ta toplantıya katıldı

Yerköy ilçesi Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Strazburg’ta düzenlenen Yerel Yönetimler alanında uluslararası çalışmalar yürüten Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katıldı.

Yerköy ilçesi Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Yerel Yönetimler alanında uluslararası çalışmalar yürüten Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin, Strazburg’ta düzenlenen 41. Genel Kurul toplantısına Türkiye Delegasyon üyesi olarak katıldı.

Covid-19 ile birlikte ülkemizde yaşanan ve uluslararası bir konu olan göç ve mülteci konuları üzerine konuşma yapan Başkan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Avrupa’nın farklı ülkelerinden bir araya gelerek yerel ve bölgesel sorunlarımızın, çözüm önerilerimizin ve projelerimizin farklı bakış açılarından değerlendirilerek uluslararası düzeyde konuşulmasına olanak sağlayan ve bizleri misafir eden Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin yöneticilerine, T.C. Dış İşleri Bakanlığımıza, Avrupa Birliği Başkanlığımıza ve sayın büyük elçimize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum. Hiç şüphesiz ki! Yerel yönetimler, devletlerin halkına uzattığı elleri ve görebildiği gözleridir. Bu bağlamda yerel yöneticiler kendilerine emanet edilen şehirlerine, sosyal, ekonomik, kültürel ve şehircilik alanları başta olmak üzere farklı birçok konuda vatandaşlarının beklentilerini, taleplerini ve sorunlarını çözmeyi hedefleyen kurumlardır. Yerel Yönetimleri güçlü olan devletler, halkın içerisinden gelen ve yaşamış olduğu şehirlerini en iyi bilen yerel yöneticileri sayesinde çözüm odaklı hizmetler üreterek bir yandan şehirlerini daha çağdaş ve modern bir şekilde inşa ederken, diğer yandan ise halkının huzur ve refahının devamlılığını sağlamayı başarmışlardır. Hiç şüphesiz ki! Yerel Yönetimlerin ehemmiyeti, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın büyük sağlık sorunları yaşadığı, sağlıktan, ekonomiye, sosyal hayattan eğitime tüm insanlığı etkileyen ve küresel bir sorun haline gelen Covid-19 salgın süreci içerisinde bir kez daha anlaşılmıştır. Elbette bu sürecin en büyük kahramanları, şüphesiz ki kendi canlarını ortaya koyarak büyük bir özveriyle gecesini gündüzüne katıp çalışan ve insanlığa hizmet eden sağlık çalışanlarıdır. Sizlerin huzurunda bir kez daha tüm sağlık çalışanlarına vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bu süreçte hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımıza ve vefat eden tüm insanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zor süreçte, halkına hizmet eden tüm yerel yöneticiler gibi bizde kendi şehrimizde vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye, onların taleplerini değerlendirerek halkımıza yardımcı olmaya çalıştık. Yerel yönetimler, devletlerin halkına uzanan eli, gören gözleri, duyan kulakları, hissedebilen yürekleridir. Bu nedenle yerel yönetimlerin güçlü olması, devletlerin güçlenmesi ve gelişmesi açısından büyük bir öneme sahiptir.” dedi.
Covid-19 ile yaşamayı öğrenilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sayın Delegasyon; İnsanlık olarak, Covid-19 ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Bundan sonra ki süreçte neler yapmamız gerektiğini daha fazla konuşmalı ve çözümler üretmeliyiz. Pandemi süreciyle birlikte değerlendirilmesi ve birlikte ele alınması gereken bir konu da yaşanılan bu salgın göç problemleridir. Göç problemi bir bölgenin veya bir ülkenin değil tüm insanlığın ortak problemidir. Ortak problemler ortak akıl ile çözülmelidir ve bu konuda, bir çok ülkenin nüfusundan daha fazla mültecinin bulunduğu Türkiye elini fazlasıyla taşın altına koymuştur. Milyonlarca mültecinin ülkemizde olması Covid-19 ile mücadelemizi daha da zorlaştırmaktadır. Bizler, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen bir anlayışın mensupları olarak diyoruz ki İnsanı yaşat ki, dünya yaşasın diyoruz. Dünyada yaşıyorken de bunu bazı ülkelerin sırtına yüklemenin de çok doğru olduğunu düşünmüyor delegasyonu saygıyla selamlıyorum. “ şeklinde konuştu.
Yılmaz, ‘’Genel Kurul toplantısına ev sahipliği yaparak bizleri misafir eden YBYK yöneticilerine, Avrupa Birliği Türkiye Daimi Temsilcisi Kaan Esener’e, T.C. Avrupa Birliği Başkanlığına, Türkiye Belediyeler Birliği yöneticilerine ve temsil yetkisini bizlere layık gören İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
41. Genel Kurul toplantısına Türkiye Delegasyon üyesi olarak, İzmir Büyükşehir, Ordu Büyükşehir, Karabük, Uşak, İstanbul Büyük Çekmece, Kayseri Melikgazi, Ordu Fatsa ve Mersin Toroslar ile Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz da katıldı.