Belediye Zabıta ekipleri gıda deneti yaptı

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte gıda ve fiyat etiketi denetimi yaptıklarını söyledi.

Denetimler esnasında halkın sağlığını bozacak olan tarihi geçiş ürünlere de el konulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

“Yerköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizle ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte ilçemiz mücavir sınırları içerisinde bulunan market, kantin, gibi iş yerlerinde fiyat etiketi ve tarihi geçmiş ürünlerin denetimleri yapıldı. Zabıta ekipleri, ürünlerin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecektik. Ekipler, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı. Zabıta ekiplerimiz ayrıca, fiyat etiketlerinin yanı sıra yerli ürünlerde logo olup olmadığını da kontrol ettiler. Yüksek oranlarda fiyat artışı yapıldığı tespit edilen ürünlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi alan ekipler, haksız kazanç elde etmek üzere girişimde bulunan yerlere cezai işlem uygulanacağı ve denetimlerin sürekli olarak devam edeceği bilgisini verdiler.” dedi.

Başkan Yılmaz, denetimlerin aralıksız devam edeceğinin altınız çizdi.