Yılmaz, “Aşure bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesidir”

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Muharrem ayının birlik, beraberlik, kardeşlik,  paylaşma, dayanışma ve bereket ayının olduğunu söyledi.

Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biri olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Muharrem ayının değerini anlatmak için ondan “Allah’ın ayı” diye söz etmiştir. Hadisi şerifte Muharrem ayı için; “Allah’ın ayı” denilmesi bu ayın şerefine işaret içindir. Bu ayın en kıymetli günü de 10. günü olan Aşure Günü’dür. Allah, birçok duayı Aşure Günü kabul etmiştir.” dedi.

Muharrem ayının, önemli bir yeri olan müstesna zaman dilimi olduğunu belirten Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

“İslam tarihinin en acı olaylarından biri olan Kerbela da bu ay içinde gerçekleşmiştir. Sevgili Peygamberimizin (sas) dünyanın iki çiçeği, cennet çocuklarının efendileri diye övdüğü, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan, Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’ten fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber içinde barındırdığı Aşure Günü, paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gündür. Bu gün, içinde bulunduğumuz ve tüm dünyayı etkileyen sorunlara karşı birlik olmaya bizleri teşvik etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yüce Allah’tan Aşure Günü’nü de içinde barındıran bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyor, Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslam âlemi için birlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. “şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Muharrem ayı nedeniyle ilçe esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek muharrem ayını kutladı.